Nederland verliest mooie werf Holterman Yachts

0

Holterman Failliet
UPDATE [7-11-2011]: Holterman is niet failliet, lees hierrr meer

Begin dit jaar werd tijdens Boot Dusseldorf de Holterman 60 nog uitgeroepen tot “Powerboat of the year” in de categorie stalen jachten. Uiteraard een fantastische prestatie waarmee de werf uit Meppel goed aangetoond heeft dat ze kwalitatief hoogwaardige jachten kunnen bouwen die aan de wereldwijde norm voldoen. Helaas voldeed de werf, zo blijkt nu, niet aan de wereldwijde vraag en moest het tot een faillisement komen.

Holterman 501 infinity
Net als vele andere werven zat Holterman in een moeilijk segment waarop in deze economisch onzekere tijden snel door de consument bespaart wordt. Een relatief kleine werf die op bestelling bouwt krijgt het dan al snel moeilijk wanneer er geen bestellingen binnenkomen. Tijdens dezelfde Boot Dusseldorf begin dit jaar presenteerde Holterman, net als tijdens de Hiswa, ook haar nieuwste 501 Infinity (zie afbeeldingen). Een prachtig aluminium jacht dat naast veel comfort ook behoorlijke snelheden kan behalen. En over de kleur heeft iedereen natuurlijk zijn eigen mening, maar wij vinden het wel gaaf zo uitgesproken.

Directeur Robbert Holterman liet in een reactie op het faillisement aan RTVDrenthe weten dat vooral de economische crisis de boosdoener geworden is. In een tijd met financiele onzekerheid kopen mensen liever geen huizen, en al helemaal geen jachten van 1+ miljoen euro. Natuurlijk worden er nog wel jachten verkocht, maar de nautische sector voelt de crisis zeker.

Wij vinden het in ieder geval erg jammer dat Nederland een mooie werf moet verliezen en hopen dat de curator toch nog een doorstart kan verwezelijken…

Holterman Yachting failliet

Copyright afbeeldingen: Holterman Yachting

Reageren